WhatsApp laat gebruiker locaties live delen

De populaire chatapp WhatsApp krijgt er een nieuwe functie bij. Locaties kunnen binnenkort namelijk live worden gedeeld met anderen. De functie komt op korte termijn beschikbaar voor gebruikers van de app.

WhatsApp laat je binnenkort live locaties delen met andere gebruikers. De nieuwe functie geeft andere gebruikers de mogelijkheid om real time jouw locatie te volgen op kaart-apps zoals Google Maps. Via de knop om bijlages toe te voegen kan een locatiemenu worden geopend. Met behulp van een timer, welke bepaald hoelang een locatie wordt gedeeld, kun je je huidige locatie met vrienden, familie of bijvoorbeeld reisgenoten delen.

Deze Live Location kan in een gesprek met een persoon worden gedeeld. In groepsgesprekken worden alle gedeelde locaties tegelijkertijd in real time weergegeven. Deze functie is erg handig als je met één of meerdere personen wilt afspreken in bijvoorbeeld een grote stad. Delen kan op elk moment handmatig worden beëindigd en net als normaal chatverkeer via WhatsApp is ook het delen van de Live Location versleuteld.

Facebook

Via Facebook Messenger kan al langer real time een locatie worden gedeeld. Het Amerikaanse bedrijf is ondertussen eigenaar van WhatsApp en het is dan ook niet vreemd dat de social media-eigenaar deze functie ook naar WhatsApp brengt. Live Location komt beschikbaar voor WhatsApp-gebruikers met iOS- en Android-toestellen. Een exacte releasedatum is momenteel niet bekend.


bron: gsminfo