Wat is Niet Storen in iOS en hoe werkt het?

De Niet Storen functie is al aanwezig in iOS sinds iOS 6, de optie heeft weinig verandering ondergaan, maar toch gebruiken niet heel veel iOS gebruikers deze optie.

Met behulp van Niet Storen is het mogelijk om alle binnenkomende meldingen, berichten en telefoongesprekken te ontvangen zonder hiervan op de hoogte worden gebracht. Wanneer je dus een melding ontvangt zal je iPhone, iPad of iPod Touch niet oplichten, geluid maken of trillen.

Niet Storen activeren op een iPhone of iPad

De Niet Storen functie moet je niet verwarren met vliegtuigmodus, want bij deze optie ontvang je totaal geen meldingen, berichten of gesprekken op je iDevice wanneer deze is ingeschakeld. Er zijn verschillende manieren om Niet Storen te activeren, hoe lees je hieronder terug.

• Via het maantje in het bedieningspaneel (veeg met één vinger omhoog vanaf onderkant scherm)
• Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Handmatig
• Via Siri met het commando Schakel Niet Storen in
• Via een automatisch schema
Zowel via Instellingen als het bedieningspaneel activeer je Niet Storen handmatig, dit houdt in dat je zelf de optie inschakelt en ook weer zelf moet uitschakelen. In de statusbalk van je iDevice zal er een maantje verschijnen, dit geeft aan dat Niet Storen actief is. De meldingen ontvang je wel op je iDevice, maar je wordt niet op ge hoogte gebracht daarvan.

Niet Storen gepland gebruiken

Niet Storen kun je naast handmatig ook automatisch activeren, dit is meteen het handigste van deze functie. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf ’s avonds 23 uur tot ’s ochtends 8 uur Niet Storen actief hebben. Zo word je niet wakker van meldingen tijdens je slaap en kun je ’s ochtends toch alle gemiste meldingen in één keer bekijken. De planning kun je instellen via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ schakel 'Gepland' in ▸ kies een 'van' en 'tot' tijd.
Toch oproepen toestaan

Wanneer Niet Storen actief is zul je ook geen melding krijgen van een inkomend telefoongesprek, toch kun je oproepen van bepaalde personen toestaan. Dit doe je via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Sta oproepen toe van ▸ hier kun je kiezen tussen bepaalde groepen uit je Contacten applicatie of je Favorieten. Nog geen favorieten ingesteld? Dat kun je doen via de Telefoon applicatie via de menuoptie ‘Favorieten’.

Schakel de optie 'Herhaalde oproepen' in wanneer je toch de oproep van een 'vreemde' wil ontvangen wanneer deze binnen de drie minuten met het zelfde nummer terugbelt.

bron: appletips.nl